Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ;
τι είναι η Ζειά και γιατί μας τη       στέρησαν

Κατά τις αρχές της δεκαετίας του 1920 ερευνητές διαπίστωσαν πως η καλή υγεία και μακροζωΐα των Ελλήνων, ωφείλετο στην σωστή διατροφή, της οποίας κύριο προϊόν ήταν το ψωμί από «Ζειά», ένα είδος δημητριακών, που μοιάζει πολύ, οπτικά, με το σιτάρι και με το οποίο διετρέφοντο ακόμη και στην αρχαιότητα, από την εποχή του Ομήρου.
Η διαφορά, σε επίπεδο υγείας, με το σιταρένιο ψωμί, είναι πως στο σιτάρι υπάρχει η γλουτένη και λείπουν πολλά θρεπτικά στοιχεία, ενώ στην Ζειά συμβαίνει το αντίστροφο. υπάρχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία,. χωρίς γλουτένη. Αυτή η πρωτεϊνική ουσία λειτουργεί σαν κόλλα, που συγκρατεί ενωμένα μεταξύ τους, τα μόρια των πρωτεϊνών, του εγκεφάλου, ιδιαίτερα της μνήμης και όχι μόνον. Έχει δε την ιδιότητα να δημιουργεί ισχυρή μεν μνήμη, αλλά σε περιορισμένη ποσότητα. σε πολύ λιγότερες εικόνες από το κανονικό απόθεμα που θα έπρεπε να συγκρατεί, δηλαδή έντονη μνήμη αλλά «φτωχή» σε όγκο,
σε ποσότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή η γλουτένη συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες από το κανονικό, το δε αποτέλεσμα είναι η καταστροφή της φαντασίας και του δημιουργικού πνεύματος με τελική συνέπεια να καταστρέφει, έμμεσα και εγκληματικά, την υγεία, την πρόοδο και τον πολιτισμό του ανθρώπου.
Εκτός από την βλάβη στον εγκέφαλο και την μνήμη, επικολλάται και στα τοιχώματα όλων των αγγείων που διέρχονται, πεπτικούς σωλήνες, έντερα, φλέβες, αρτηρίες κ.λ.π., εμποδίζοντας έτσι την σωστή πέψη, την κυκλοφορία του αίματος, με τις ανάλογες επιβαρύνσεις στην υγεία, που πολλές φορές είναι τραγικές και ανίατες. Ουσιαστικά εμποδίζοντας την καλή υγεία, εμποδίζεται η πρόοδος ενός  πληθυσμού και διευκολύνεται ο έλεγχος αυτού από τους κυβερνήτες του.
Έτσι λοιπόν, αφαιρώντας από την διατροφή των Ελλήνων, την δεκαετία του ’20, την Ζειά και αντικαθιστώντάς την με σιτάρι συνέβησαν δύο πράγματα. Πρώτον υποβαθμίστηκε η υγεία τους και ανεκόπη η δημιουργικότητα και η πρόοδός τους, κάνοντάς τους ανίσχυρους, στις εξουσιαστικές πιέσεις, τόσον από τους εντός Ελλάδος εχθρούς της, όσον και από τους εκτός αυτής.
Δεύτερον, ενισχύθηκε αυτή η υποβάθμιση της Ελληνικής Κοινωνίας, αποστερώντας τον πληθυσμό από τις πολλές ευεργετικές ουσίες που εμπεριείχε η Ζειά και ήταν οι εξής:
Η συγκολλητική πρωτεΐνη της Ζειάς είναι πολύ αφομοιώσιμη από τον οργανισμό, ενώ η γλουτένη, ως πρωτεΐνη, αφήνει υπολείμματα στο κυκλοφορικό σύστημα (οι φλέβες και αρτηρίες βουλώνουν) με κινδύνους για αθηρωμάτωση, εγκεφαλικά κ.λ.π. Επί πλέον περιέχει, η Ζειά, άφθονη βιταμίνη C, πολλά ιχνοστοιχεία, το απαραίτητο και πολυτιμότατο αμινοξύ «Λυσίνη» που, σήμερα, αναγκαζόμαστε να το αγοράζουμε πανάκριβα ως συμπλήρωμα διατροφής.
Ακόμη τα πολύτιμα συστατικά της Ζειάς βοηθάνε στην απορρόφηση των άλλων θρεπτικών στοιχείων, καταστέλλουν τις φλεγμονές, που χρονίζουν στον οργανισμό, καταστρέφοντας τα κύτταρα, καταστέλλουν τα ένζυμα στα καρκινικά κύτταρα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη και την μετάσταση του καρκίνου, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα με την «λυσίνη» η οποία είναι βασικό στοιχείο στην βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου και πολλά ακόμη.
Να συμπληρώσουμε, δε, πως η νοστιμιά του ψωμιού από Ζειά είναι, ασυγκρίτως, καλύτερη από εκείνη του σιταρένιου ψωμιού. Και εδώ τίθεται το ερώτημα, πως καταργήθηκε η τόσο πολύτιμη, Ζειά από τις ποικιλίες των δημητριακών μας; Κατηγορήθηκε, συκοφαντήθηκε σαν ζωοτροφή και με πολλαπλές, επιτυχημένες δυστυχώς, προσπάθειες αντικαταστάθηκε με το σιτάρι, γιατί οι Έλληνες, τότε, δεν γνώριζαν ούτε τις βαριές συνέπειες της γλουτένης, ούτε τις πολύτιμες αρετές της Ζειάς.
Δύο σημαντικές, ακόμη, λεπτομέρειες: α΄ Την εποχή της κατάργησης της Ζειάς, περί το 1928, την Ελλάδα κυβερνούσε ο Ελ. Βενιζέλος. β΄ Το ψωμί από Ζειά το εισάγουμε, πανάκριβα, σήμερα από την Γερμανία με το όνομα

ΝΤΙΝΚΕΛ.
Πηγή: Περιληπτικό απόσπασμα από το βιβλίο,
του συγγραφέως Γεωργίου Αϋφαντή, «Ο Ιστορικός εμπαιγμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου